sama kaki

Tuesday, 29 November 2011

pintu mana nak masuk?


nampak macam sama? pilih la mana yang boleh bawak  capai  matlamat redha Allah .


Aku ada terbaca pasal isu bagi salam ni . So , instead we use hai hello and etc. why not aku guna full kalimah salam tuh . I'm proud to be muslim ok . syuhada says : Assalamualaikum readers

: D <--------- *senyum skit. senyumkan sedekah. hehe


Pada suatu petang yang hening bersama angin bayu berhawa dingin , *ecece , nak buat ayat sastera lak  Ada junior aku tetibe tanya macam mana nak buat pilihan . mangai (!) Tak de angin tak de ribut tetibe je nih .

Dalam hati aku berbisik 'dik , akak ni ikut teragak je . bukan pikiak panjang pon . take a risk la'

Tapi tak kan aku sebagai kakak senior yang bajet-giler-berkaliber ni *tetibe merendah diri =,='. nak jawab gaya macam tu . Jatuh la kredibiliti aku . hmpfffff~

Tetibe dapat idea [muka bercahaya]


  • akak x reti la nk kasi advice ni
  • akk go through with the flow je la
    ..........
    • ikut hati
      ..........
      why not bncang ngan family ke
    • tnye pndapat dorg
    • basically fikir bkn utk diri tp utk org sekeliling kita
    • ada mnfaat ke x
    • cmtu lah
    • x best la klu syok sndiri je kan?
      ...........
  • pape pon ikut mnat
  • semua ada risiko
    ...........
    • yg pnting doa byk2 k
    • Allah sebaik2 perancang dan penentu

Amacam? bagus tak aku bagi nasihat kat orang? ngeh3

Kalau aku macam konfius nak pilih ape pastu aku  tanya kat mak aku mesti mak aku jawab camni 'dah besar kan? pikir la sendiri' 
Amek kau , baik punya nasihat . Ciput tapi berbisa . HEHE .

Tapi satu je aku pegang sampai la ni . Allah akan bagi yang terbaik untuk aku selagi aku mampu tanggung . Yang penting TAWAKKAL .

# nice story . kekekeke .
# sis , good luck dear ! believe yourself

jeles lak ai domo ngan kitty skang XD






Saturday, 19 November 2011

of their choice

bakal suami saya sila sertakan ini dalam dulang hantaran ea . perasan ghaban -,-

orang kata pertemuan, jodoh, ajal maut ketetapan Allah . yes . aku tak nafikan . tak pernah . betul . tak tipu . cettt .  semenjak dua menjak ni aku perasan heboh citer pasal org nak tunang , citer pasal cari jodoh , sape suke sape? , status dia relationship with , kasi kad kahwin alam maya , dan sebagainya . terasa diri ini sudah dalam proses kematangan . matured? u know lahkan . tapi masalah sekarang ni kalau budak sekolah rendah darjah 3 da citer pasal aweks . itu hebat ! argh . sentap . patut time tu pegi main layang layang main kejar kejar main nyorok nyorok main masak masak main batu seremban ke dah fikir nak bercinta . beruntung giler aku tak rasa camtu . phewwww~ argh . apekehal la aku cakap gaya makcik makcik bergosip ni .


**********************

'towards mumtaz' . aku perasan quotes ni kat banner program ''bercahaya bersama mengalir''. bestkan bunyi tuh . :P alah . GLOW WITH FLOW . 

perkongsian daripada senior yang mumtaz pasal tuition study group overcome masalah malas time depending or topic depending time table study group tips exam tidur dalam kelas akhlak adab belajar etc etc bla bla bla bla dan sebagainya sekian terima kasih .

then , akak aina , classmate aku ajak pegi hayyu asyir (seksyen 10) nak makan aiskrim , ambil angin , lepas tension *giler yg ni bajet je* . bersama wawa gemok debab tembam naik-ntah-bape-kilo nak musim winter ni . HAHA . gelak jahat . 

kita orang borak pasal masa depan . ececece . gossip girls . suke lettuww . 

the most important part yang awesome tahap nak menangis aku makan aiskrim tu yang blend ngan coklat pastu letak  ala ala biskut oreo-jilat-celup-makan . pastu order pulak koktel . best jugak yg ni . aiskrim vanilla plus mango juice plus pisang plus epal . murah nyeeeeee . lantak bahasa aku terabur . -.-'  

wawa | kak aina | koktel *hiwhiwsedapmarvellous


ending of the story is aku happy balik tidur kekenyangan macam garfield . heee :) peace yew

p/s : semoga hari ini lebih baik dari semalam dan aku terus kuat dan tabah di bumi mesir .


Saturday, 5 November 2011

EXPLORACE AHLAN ASU 2011 | hilarious and awesome !

Assalamulaikum readers , ade ke yg baca nih

since then , here we go . ini memang kisah yg sangat lama tapi terlipat dicelah celah memori kepala atau mungkin jauh di mata dekat di hati . fuuu~

saat pertama kali kita bertentang mata
saat mengenalimu dengan lebih dekat bkan+jpa+private
saat melihat keceriaan di wajah wajah dr-to-be
saat kesatuan kita diuji
saat minda ligat mencari solusi
saat keringat dan tenaga diperah
saat kita ketawa bersama
saat menyanyi hentam kromo bajet sore sedap 
saat saat sesat menyesatkan di jalan yg lurus *part ni sorry gang salah aku*
saat semangat keketuaan aku diuji
saat aku rasa nak give up
everything compiled in this hilarious and awesome explorace
once in a life :)


lets the picture tell the story ,























#BERSEKUTU BERTAMBAH MUTU#