sama kaki

Wednesday, 18 January 2012

nikmat





next paper ; histology + anatomy ^^, doakan . 

Assalamualaikum . :)

currently , baru habis dua paper untuk final sem 1 ni ; physiology dan biochemistry . Alhamdulilah . walaupun tak terkira rasanya jawapan 'bidaah' yg aku kasi . =='' Macam mana nak jadi doktor hebat ni ? Soalan yg mmg selalu berlegar berpusing dan dot dot dalam kepala aku setiap kali lepas exam . dan setiap kali itu , aku soal balik , betul ke pilihan aku ambil perubatan ni ? kenapa tak pilih kejuruteraan ? musykil2 .



so , aku rasa kena banyak muhasabah diri atas apemende yang sudah sedang mahupun yang akan terjadi . teringat waktu sekolah kat SHAMS . zaman dolu2 . petang2 ada kelas fardhu ain pastu mesti la sebelum mula kena nasyid sikit . blow the spirit . eceh . sound like this ;

'Umat Islam harus cemerlang , hari ini mesti lebih baik dari semalam' lalalala ~

alah , semua konfem tahu lagu ni . femes ape ? kan? :S

point kat sini , aku mesti sedaya upaya buaya membaiki kesalahan kesilapan dan sebagainya . senang cakap jadi lebih baik . bak kata ustaz aku , "orang Islam tak kan jatuh dalam lubang yang sama untuk kedua kalinya" peribahasa Melayu juga ada mengungkapkan 'belakang parang kalau diasah lagikan tajam' eh , betul ke? tapi agak2 macam tu la . kalau sudah bergelar manusia , sememangnya kita tak akan lari dari kesilapan . nobody is perfect maaa .



that's the end , bebelan kali ini :)

 p/s: nak sambung baca buku .
p/s2 : coming soon , nak tulis pasal cousin aku nak tunang .yuhuuuuu . boy 20's . k tata .

Monday, 2 January 2012

Ada Apa Dengan 2012?

2012 ni nak jadi lebih matang dan lebih tabah . sekian .
***************
bangun tidur , siap2 , sarapan , naik tremco , turun tremco , masuk bilik kuliah , buka buku ,  study , berangan? hmphhhh  XD , tutup buku , keluar bilik kuliah , lepak+makan , masuk lab , cucuk jari keluar darah , keluar lab , balik , naik bas , turun bas , sampai rumah , makan , online , study , tidur zzzzz .
ape jadah ntah aku tetibe citer jadual aku hari ni . ==''  tapi kepada adik abang kakak pak cik mak cik nenek atuk dan seumpamanya , nak beri pengkhabaran bahawa saya , Nurul Syuhada binti Anuar pelajar berwibawa abad ini . *ehem* bakal berpeperiksaan pertengahan tahun . Doakan saya najah tau . 




btw, ni hasil kerja masa lapang . ahaha . ~nampak beno nipu lapang tu~ 


p/s : tuntutlah ilmu dari buaian hingga ke liang lahad . MUMTAZ FOR UMMAH . insyaAllah :)