sama kaki

Saturday, 29 October 2011

ATABAH : pertemuan pertama


salam to all jejaka macho dan gadis cun .

heh? malas la intro2 nih kan .

on the beautiful peaceful wonderful evening , saya GADIS MELAYU perasaaaaaaan  Arab bersama roommate yg dikasihi wawa dan uteh mengatur langkah menuju ke ATABAH . the most superb shopping center . opss . not center sgt tp tmpat org berniaga la .

 kami bergerak ke sana menaiki tramco ke Ramsis tetapi berhenti di stesyen metro Damardesh . lantas terkedek kedek membeli tiket metro dan meloloskan diri ke perut metro yg bernama LADIES COUCH . ouchhhh . sesak weyh . kne berdiri . apa boleh buat . dalam kepala da target nak beli baju raya tuk Aidiladha yang bakal menjelma nih . excited first time nak raya kat oversea . HEHE J .

then , kami kena tukar metro dan sekali lagi bersesak sesak dengan erm erm  ramai sgt la org mesir nih . turun plak kat stesyen al shohada . time nih mke nak kembamg je . haha . perasan seyh . nama aku tuh .
sampai je kat atabah terus keluar dari station tuh dan tengok kiri kanan . masyaAllah . ramai lak ai . oh . lupa lak hari Jumaat cuti . tu yg ramai .

next , barang yang dibeli ialah jubah 3 helai . tudung 2 helai . kain 1 helai . handsocks 3 pasang . stoking 4 pasang . heehehe . best gilosss sampai melayang 200++ L.E.  

overall , tak kira sama ada yang kaya mahupun golongan pertengahan malahan rakyat bawahan dilihat bertebaran di serata pasar Atabah . ditambah jua dengan kehadiran kami pelajar2 Malaysia yang menjadi perhatian penjual2 di situ . hihi .

*some text missing*

kfine . meleret sangat nak story .

balik je dah azan isyak . saki baki syiling jadi tambang naik teksi ngan bas . slumber badak balik tak de musyrif . cool je .

one of the metro station

train in egypt aka METRO

tudung nih corak petak petak 

jubah ^^

 4x socks (10 LE/RM5) weeeee

 handsocks (2 LE/RM 1) murah nyeee .

suasana sekitar Atabah dikala senja :) 



Alhamdulilah . sampai gak kat rumah dgn selamat dan berbahagia .

# ingatlah , MEMBAZIR AMALAN SYAITAN . 

No comments:

Post a Comment